Så lagar du hälsosam mat till barn

Det är inte helt enkelt att få barn att äta mat. Men om du använder rätt råvaror och har tillgång till bra recept kan du komma långt. Då kan du laga varierade måltider som alla i familjen gillar.

Mat är inte bara gott utan det är viktigt, speciellt för barn som växer. Att barnen äter en sund och varierad kost är betydelsefullt för deras välmående och hälsa både på kort och lång sikt. Men det är inte alltid enkelt att få barnen att äta varierat och mångsidigt. Men det finns några bra tips på hur du kan öka chanserna till att ditt barn äter. Att tillaga måltider av fläskytterfilé är ett förslag. Det finns mängder med bra recept på fläskytterfile som tilltalar både vuxna och barn.

Olika måltider på fläskytterfilé

När det kommer till fläskytterfilé kan du exempelvis laga fajitas, en somrig sallad med fläskytterfilé och haloumi, kebabrulle, satayspett, stroganoff och pestopasta. Det finns en uppsjö av goda och inspirerande recept. Med en huvudingrediens är det alltså möjligt att skapa en stor variation på måltiderna. Ett tips är att köpa hem fläskfilé och ha i frysen. Då kommer du alltid ha en råvara hemma som du kan laga magiska måltider på. Fläskytterfilé passar väldigt bra till pasta som många barn gillar.

Fläskytterfilé är både fest- och vardagsmat

Fläskytterfilé är en perfekt köttbit på grund av att den kan stekas i både ugn, gryta och i stekpanna. Dessutom är det väldigt prisvärt kött. Det är en köttbit som även passar lika bra till vardags som till fest. Ett tips när du ska tillaga fläskytterfilé är att använda en kött-termometer. Då kommer du alltid ha få ett saftigt kött. Den mest vedertagna innertemperaturen är cirka 63–65 grader.

Mattips för kräsna barn

Om du har ett kräset barn är det en god idé att inte skuldbelägga barnet eller tvinga barnet att äta. Testa i första hand olika tips och trix för att få barnet att äta. Ett bra tips är att barnet får vara med när du tillagar maten. Att utnyttja barns hunger, skära mat i roliga former, och ge flera separata alternativ är några andra saker som du kan testa.